Daniel Ligorio

Considerat per la crítica i el públic com un dels pianistes de més projecció del panorama nacional. Ha ofert recitals com a solista i amb orquestra a les sales i els festivals més prestigiosos del país. Destaquem l’opinió del cèlebre compositor Xavier Montsalvatge: “L’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè és, per sobre de tot, autèntic” en un recital seu a l’Auditori Nacional amb l’orquestra de Ràdio Televisió Espanyola. O citant l’opinió del crític Xavier Cester: “Des de la inoblidable visita de Claudio Arrau no escoltàvem a Barcelona un emperador pianísticament tan extraordinari”, en ocasió de la seva interpretació del cinquè concert de Beethoven al Palau de la música amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya.

En els últims anys ha intervingut en projectes tan importants com l’enregistrament del concert per a piano i orquestra del mestre Joaquín Rodrigo amb el segell Naxos; l’estrena internacional, amb motiu del cinquanta aniversari de joventuts musicals d’Espanya, del concert per a dos pianos i orquestra “Juventus” d’Antón Garcia Abril; l’enregistrament de la integral per a piano de Manuel de Falla, la integral dels trios de Turina per a piano, violí i violoncel amb el Trio Arriaga, així com els enregistraments de l’obra de George Gershwin i recentment d’Enric Granados amb el segell discogràfic Warner Music. Des de l’any 2005 és professor de piano i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Els seus premis com a pianista i component de diferents grups de cambra li han obert les portes a importants gires de concerts tant a Europa com a Amèrica i Àsia, entre els quals destaquem Premis a nivell estatal com el concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, el Infanta Cristina, o fundació Yamaha, a nivell internacional el “Kendall Taylor Beethoven piano Prize”, el Quilter piano competition, el “Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin piano Prize” així com l’International Tournament competition després de ser seleccionats com a millor grup de música de cambra Espanyol i el primer premi del concurs Gaetano Zinnetti a Verona.

Ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, el Quartet de la Gewendhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el quartet Pezze Italià, el director Marcello Biotti, Robert King, Josep Pons, i les orquestres més prestigioses del país, com L’Orquestra Simfònica de Sevilla , l’Orquestra Simfònica de Màlaga, l’Orquestra simfònica de Còrdova, l’Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona, l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orquestra Simfònica de Múrcia, l’Orquestra Simfònica d’Extremadura, l’Orquestra Simfònica de la Gulbenkien de Lisboa. També cal destacar la seva col·laboració com a assessor musical amb el director Ventura Pons gravant fragments pianístics per a la seva pel·lícula “The food of love”.

Actualment prepara per al segell Naxos un enregistrament de trios Americans, així com una gira de concerts per promocionar la seva última gravació de la integral per a piano del mestre Manuel de Falla.